Sommerferie 2010 - Pyrenæerne Frankrig
Vacation in the Pyrenees in France 2010

Billederne er "klikbare" til stort format.

15. - 17. juli i bil over Rødby - Puttgarten, Tyskland, Belgien, Paris til Pyrenæerne
 

Venter på færgen i Rødby Havn Farvel til Danmark i en utrolig solnedgang. Vi overnattede på et motorvejsmotel mellem Hamborg og Bremen. 2. overnatning i Dourdan med middelalderborg ca. 50 km. syd for Paris i retning Bordeaux. Der spises pizza efter ankomst ved 21 tiden.

18. juli Første dag i La Mongie et skisportssted ved Pyrenæerne
 

Vi ankom lørdag ved 19.30 tiden i tåge og 12 grader, men hvilken morgenstund med udsigt fra værelset. Det er søndag. 2010 Tour de France skal passere Col du Tourmalet tirsdag og igen torsdag. Passet er allerede lukket og der er amatør cykelløb til toppen.

Vi var rigtig glade for at være ankommet lørdag, for vejen op er periodisk lukket i dagtimerne frem til torsdag.

Bettina i 2.200 meters højde i Pyrenæerne

19. juli På toppen af Pic Du Midi de Bigorre (2872 m)
 

Der er et observatorium på toppen Vi gik ned, her passeres sne i juli måned 2 timers bjergvandring nede, vi har stadig 5 km ned til hotellet

20. juli 16. etape Tour de France 2010, Col du Tourmalet
 

Bettina, Marianne og Rikke (i prikket trøje) er klar til at heppe på cykelrytterne. Caravanen indledes med en rytter i LCL gult Niki Sørensen, Team Saxo Bank klæder den Danske mestertrøje på vej mod Col du Tourmalet

21. juli Vi bor i en sky
 

Udsigten fra værelset - en sky Ned af bjerget til Bagnéres-de-Bigorre en charmerende fransk by for foden af Pyrenæerne Gare SNCF - lukket ikke mere tog her heller - ØV endelig en station, og så er den lukket!

22. juli Tour de France etape 17 Pau - Col du Tourmalet
 

4 km op til bjergpasset Col du Tourmalet og så ned på den anden side til 800 meter mærket. Uff et regnvejr. Marianne blev på hotellet for at skåne sine ben. En dag med meget skiftende vejr og rigtig mange mennesker. Fra regn over en smule sol til at stå midt i en sky. Lance Armstrong i hans sidste Tour de France. Andy Schleck (Saxo Bank) vandt etapen foran Alberto Contador (Astana).

23. juli Heldagstur til pilgrimsbyen Lourdes
 

Lamaer lige under Col du Tourmalet. 9 grader på bjerget Dagens første seværdighed var Château Fort, som ligger på klippen over Lourdes. Fortet er oprindeligt fra 700 tallet og udbygget frem til 1800 tallet Lourdes er først og fremmest en pilgrimsby p.g.a. den Hellige Bernadette, som så Jomfru Maria i et syn første gang i 1858.
Basilique du Rosaire blev indviet i 1889. Den ligger over grotten, hvor Bernadette fik sine syner. I 1958 indviedes den enorme underjordiske kirke Basilique Sourterraine de St-Pie X, hvor 20.000 pilgrimme kan samles til gudstjeneste. Lourdes besøges årligt af 6 millioner mennesker og regnes for den vestlige verdens væsentligste pilgrimssted. Af samme årsag er banegården i Lourdes en international banegård med både TGV forbindelse og sovevogne f.eks. til Italien som disse.

24. juli Transportdag fra La Mongie i Hautes-Pyrénées til Argelés-sur-Mer i Pyrénées-Orientales ved Middelhavet
En dag med stor temperatur difference fra 9 grader på bjerget til 29 grader ved havet
 

I Campan mellem Bagnéres-de-Bigorre og Tourmalet havde indbyggerne sat dukker op overalt i landsbyen. I gården ved kirken var der dukkebryllup Endelig kom jeg tæt på solsikker. Se flere på:
www.istockphoto.com/pejft

25. juli Blæsende, men varm dag i Argelés-sur-Mer
 

Bettina nyder udendørs morgenmad. Jeg løb en (varm) tur før morgenmad. Indkøb og en tur til stationen efter at have sat de tre kvinder af ved stranden Argelés-sur-Mer er også en rigtig lille by med kirke

26. juli Togtur til Barcelona
 

Jeg tog morgentoget (International express direkte fra Luxemburg) fra Argelés sur Mer til Port Bou, som er grænsestationen i Spanien. Herfra med bumleren til Barcelona. Afgang 08:49 ankomst 13:09 incl. en times venten ved grænsen. Der er ikke noget at sige til, at toget vælges fra!

For hvem har dog fundet på det geniale i, at man tager en international express/sovevogn direkte fra Luxemburg til den Spanske grænse for at vente en time og så tage bumletoget med stop på alle stationer til Barcelona.

Hjem igen passede det på samme måde, blot i omvendt rækkefølge.
Sagrada Familia er stadig et grotesk bygningsværk! OG - stadig ikke færdigt! Der er altid liv på La Rambla.

27. juli Stranddag i Argelés sur Mer
 
Men først en tur til Gendarmerie, da jeg fik stjålet min tegnebog i toget fra Barcelona. Gendarmeriet var i øvrigt servicemindede og udstedte f.eks. et kørekort gældende i Frankrig i 15 dage. Bade i Middelhavet. Argelés sur Mer har ifølge Michelin 3-stjernede strande. Sikkert rigtigt, med sandet er gråt grus og brænder, når det er rigtig varmt. Her bor vi!
På Odalys Vacances - Residence -Club Les Albere

28. juli Tur til byen Perpignan og fæstningen Fort de Salses
       
Perpignan var tidligere et magtcentrum i Middelhavet. Som centrum i kongedømmet Mallorca, strakte magten sig helt til Athen. Kongen boede her på Palais des Rois de Majorque højt over Perpignan. Borgen Fort de Salses ligger ca. 16 km nord for Perpignan. Den er fra 1493 og husede 1.500 mand.

29. juli Badedag for kvinderne. Jeg tog til Collioure om eftermiddagen
       
Collioure var fra midten af det 13 århundrede en væsentlig havn i Kongen af Mallorcas rige, som strakte sig over det meste af Middelhavet. Collioure er en 2-stjernet seværdighed i Michelin guiden Byen var også i perioden 1276 - 1344 sommerresidens for Kongen. Slottet Château Royale eksisterer stadig Udsigt over bugten ved Argéles sur Mer
   
Fort Miradou troner højt over Collioure mellem Collioure og Argéles sur Mer.    

30. juli Morgentur til Collioure, formiddag i Perpignan og eftermiddag på stranden
       
Collioure var fra midten af det 13 århundrede en væsentlig havn i Kongen af Mallorcas rige, som strakte sig over det meste af Middelhavet. Kirketårnet var tillige fyrtårn. I baggrunden kongeslottet. Perpignan Bettina fik (købte) krukker på vej tilbage

31. juli transportdag 900 km. til Paris (12 timer)
       
Collioure var fra midten af det 13 århundrede en væsentlig havn i Kongen af Mallorcas rige, som strakte sig over det meste af Middelhavet. Collioure er en 2-stjernet seværdighed i Michelin guiden Byen var også i perioden 1276 - 1344 sommerresidens for Kongen. Slottet Château Royale eksisterer stadig Udsigt over bugten ved Argéles sur Mer

1. august Paris på een dag samt pigeshopping
       
Paris sidste vinmark ligger i Montmatre kvarteret Rikke måler Eiffeltårnet G. Pompidou kulturcenter

2. august Versailles og aftentransport til mellem Duisburg og Bremen
       
Mere Paris bliver det vil ikke Versallies - imponerende slot - husk LUKKET mandag! "Haven"

3. august Hjem --- Vores Toyota Avensis med ny motor har kørt 5.090 km gennem Europa
       
Vente på færge i Puttgarden Tysk færge med danske gæsteflag Stadig sommer

[Retur til www.jonasen.eu]